Makkelijke perentaartjes

Er zijn zo van die dagen dat alles tegen lijkt te zitten, maar die toch een happy end kennen. Vandaag was zo’n dag. Met niet een, maar twee happy endings.

Het begon allemaal toen ik twee van mijn zonen en een vriendinnetje ging oppikken aan de sporthal. De kinderen stappen in, ik wil de auto starten en… niets meer. Geen gereutel, geen flikkerende lichtjes, niets… Zelfs de deuren kreeg ik niet op slot. Dat kon maar een ding betekenen: een kapotte batterij.

En toen keek manlief onder de motorkap…

Nadat ik de kinderen opnieuw de sporthal had binnengeloosd – daar waren ze veiliger dan in/naast de vlug opwarmende auto – belde ik de pechverhelping, waar ik de boodschap kreeg dat ik binnen anderhalf uur geholpen zou worden… Er zat voor mij niets anders op dan te wachten, maar dat wou ik de kinderen niet aandoen. Een telefoontje later was manlief op weg om hen op te pikken, maar niet zonder bij aankomst eerst onder mijn motorkap te duiken. En wat bleek? De batterij was niet stuk, de kabel die de batterij met de rest van de wagen verbindt was losgekomen! Manlief duwde de kabel weer op de batterij, ik verwittigde de pechverhelping dat ik al geholpen was en kon met de kinderen in mijn eigen wagen huiswaarts rijden.

Manlief had dus wel een extraatje verdiend, en dus besloot ik als dessert appeltaartjes te maken. Alleen… We hadden geen appels meer. Weg het vooruitzicht op taart… Tot ik in een hoekje van de frigo enkele peren vond. Ik besloot van mijn appeltaartjes perentaartjes te maken. Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat was echt overheerlijk!

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg
  • 2 peren (of 2 appelen)
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel

Hoe maak je het?

Verwijder het klokhuis uit de peren en snij in ringen. Steek rondjes die net iets groter zijn dan de schijfjes peer uit het bladerdeeg. (Ik gebruikte hiervoor een Duvelglas) Leg een schijfje peer op het bladerdeeg en bestrijk met ei. Meng de kaneel met de suiker en strooi over de rondjes. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven  van 180° Celsius en klaar! Het taartje kan je zo serveren, of met een bolletje vanille-ijs. Enjoy!

IMG_9053

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s