Aardbeiensalsa: het perfecte aperitiefhapje

Asperges! Rabarber! Aardbeien! De lekkerste periode van het jaar is aangebroken en ik geniet er met volle teugen van. Zeker als ik verse aardbeien gekweekt in volle grond te pakken krijg.  Iets wat, moet ik bekennen,  met een kweker iets verderop in de straat niet zo moeilijk is. 😉

Dat zulke kleine vruchtjes zoveel smaak kunnen bevatten, vind ik ongelofelijk. Ik zou er dan ook de hele dag door van kunnen eten. Of toch ongeveer, want tot voor kort had ik aardbeien nog nooit als mogelijk aperitiefhapje gezien. Maar toen kwam ik dit receptje voor aardbeiensalsa tegen op de blog Cookie+Kate, die het op haar beurt haalde uit Dishing Up The Dirt, een kookboek van Andrea Bemis. Het zag er zo heerlijk uit dat ik het meteen uit moest proberen.

Met chips is dit een ideaal aperitiefhapje

Ik serveerde de salsa met nachochips bij het zondags aperitief en scoorde zo bij manlief en de zonen, die het overheerlijk vonden. Ik ook trouwens. Het enige nadeel is dat de salsa heel vlug op was, zodat ik mijn plan om een restje in een salade te verwerken in duigen zag vallen. Dat zal voor de volgende keer zijn, en heel misschien durf ik dan ook de normale tomatensalsa op onze pizza’s in te ruilen voor deze aardbeiensalsa. Ik ben alvast heel benieuwd naar hoe dat zal smaken…

Wat heb je nodig?

  • 250 gram aardbeien, in stukken gesneden
  • het sap en de zeste van 1 limoen
  • 1,5 tl honing (esdoornsiroop kan ook)
  • zeezout
  • 1 jalapeñopeper, fijngehakt
  • 1/2 kleine rode ui, fijngehakt
  • 4 el fijngehakte koriander
  • zwarte peper

Zo maak je het

Meng het limoensap, de zeste, de honing en een snuif zeezout in een grote kom. Voeg de aardbeien, de peper, de ui en de koriander toe en roer door elkaar. Kruid met peper. Laat even marineren en serveer met chips. Of op een bruschetta. Of…

Overschotjes kan je tot drie dagen in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren, maar de kans dat dat nodig zal zijn, acht ik tamelijk onbestaande.

 

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s