Dagen met/zonder vlees

Meedoen aan dagen zonder vlees? Ik mag er niet aan denken. Niet dat ik zo’n grote vleeseter ben, maar zo af en toe heb ik echt wel nood aan een goed stuk vlees. Bovendien ben ik niet zo slecht bezig, met mijn flexitarisch eetgedrag. Dacht ik.

Ik dacht dat ik goed bezig was. Niet dus…

Meteen gevolgd door de gedachte dat ik wel eens wou weten hoe goed ik eigenlijk bezig was. En dus schreef ik me toch in voor Dagen Zonder Vlees, niet om echt mee te doen, wel voor die handige tellers waarop je kan aangeven of je al dan niet vlees of vis hebt gegeven, eten hebt weggegooid of eten in een wegwerpverpakking hebt gekocht. Piece of cake. Dacht ik.

Wegwerpverpakking

Maar dat dacht ik duidelijk verkeerd. Enfin, de tellers bijhouden is een piece of cake, maar de rest niet zo. Ik eet echt veel meer vlees/vis dan ik dacht. Weliswaar geen grote hoeveelheden, maar toch: die spek in dat slaatje, dat stukje zalm in de quiche,… Het zijn dan wel geen biefstukken van een halve kilo, maar ik speel het toch maar naar binnen.

Gisteren ook: ’s middags een slaatje gehaald, zonder vis of vlees (maar wel in een wegwerpverpakking, weer minpunten), maar ’s avonds thuis opgewacht door manlief die pasta in bolognaisesaus had gehaald voor mij (ook al in een wegwerpverpakking, dubbele minpunten dus).

IMG_0002
Met dit gerechtje scoorde ik wel punten.

Ik scoor maar op één punt goed, en dat is dat ik zelden eten weggooi. Maar voor de rest is het een drama. Dagen Zonder Vlees is nu tien dagen ver en ik heb amper 43m2 op mijn ecologische voetafdruk bespaard. Goed voor evenveel water als 41 baden en evenveel broeikasgassen als 47 kilometer autorijden. 47 kilometer, dat is niet eens de rit naar mijn werk en terug.

Slik.

En te zeggen dat ik voor Dagen Zonder Vlees echt overtuigd was dat ik goed bezig was.

Slik.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s