En nu ga ik even wat huilen in een hoekje…

Begin februari. Een nieuwsbrief in mijn mailbox met de aankondiging van een try-outconcert van een van mijn favoriete bands. Nieuwsbrieflezers krijgen de primeur en kunnen kaartjes kopen. Iets wat ik prompt doe, want ik wil erbij zijn.

Ik ben al aan het werk, en dus haal ik mijn smartphone boven om te betalen met een bankapp. Het uitgelezen moment voor mijn foon-op-leeftijd om te crashen… als ik het onding eindelijk opnieuw aan de praat krijg, moet ik weg. Een vergadering. En nog een. En nog een. Het is middag wanneer ik opnieuw aan mijn bureau kan plaatsnemen en een nieuwe poging waag.

Helaas, ondertussen is het concert volledig uitverkocht. Balen, ontzettend balen. En dan beslissen om de organisator, met wie ik af en toe samenwerk, een mailtje te sturen. Of hij echt geen kaartjes meer heeft… Ik verstuur de mail met een klein hartje,  professionele contacten om persoonlijke gunsten vragen, is eigenlijk tegen mijn principes. Maar voor die band wil ik wel een uitzondering maken.

Mijn mailtje blijft onbeantwoord. ‘Tuurlijk. Wat had je verwacht? Het mag gewoon niet zijn’ wordt mijn mantra telkens ik mijn mailbox check. De avond van het concert nestel ik mij in mijn zetel, met een dekentje, en probeer ik ver weg te blijven van sociale media. De collega, de peter van mijn jongste en een verre kennis zijn wel aan kaartjes geraakt en bedelven Facebook en Instagram onder jubelposts. Ik baal. Opnieuw.

Ondertussen zijn we weer x-aantal dagen later en is het gemiste concert vergeten. Tot ik vanavond, wachtend bij de notaris, wat orde in mijn mailbox wil brengen. Ik trek de spamfolder open. ‘Geen probleem. De tickets zullen op jouw naam klaarliggen bij de deur. Betalen kan je daar.’

Ik. Had. Kaartjes. IK. HAD. KAARTJES. En ik wist het niet. Kaartjes, voor mijn droomconcert, en ik wist het niet. De gODEN waren met mij, en toch weer niet.

Ik ga nu even zitten huilen in een hoekje, als dat mag. Damn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s