Makkelijk en feestelijk: Bladerdeegwafeltjes met guacamole en rivierkreeftjes

Heb je dat ook, dat van zodra december begonnen is, de feestdagen je gedachten domineren? Al ben ik nog niet met cadeautjes bezig nu – wat ik me twee dagen voor Kerst zeker zal beklagen, terwijl ik in een hels tempo nog de perfect gifts voor mijn geliefden samen probeer te sprokkelen. Het is het eten dat me bezighoudt.

Niet alleen wat ik zal klaarmaken, maar ook of ik tijd genoeg zal hebben om het klaar te maken… Ik heb immers geen vakantie meer, maar wel een huis vol volk. Op kerstavond én op oudejaarsavond. Een huis vol volk waar ik de avond zelf ook bij wil zitten en mee wil babbelen, in plaats van me af te zonderen en af te jakkeren in de keuken.

Ga dan voor fondue of gourmet, hoor ik je al denken. En ja, op oudejaarsavond zal het wel van dat zijn, maar voor kerstavond is dat niet goed genoeg voor mij. Dan zitten mijn ouders en schoonouders mee aan tafel, en zij doen al zoveel voor ons – meer nog, zonder hen zou ik er nooit in slagen om mijn geliefde job te combineren met drie zonen en een huishouden – dat het verkeerd zou zijn om niet iets meer te doen dan een fondue. Ik wil hen in de watten leggen, en hen laten genieten van gerechtjes met toch wel een beetje waw-factor.

In mijn zoektocht naar feestelijke en vlug klaar te maken receptjes stootte ik op volgend gerechtje: bladerdeegwafeltjes met guacamole en rivierkreeftjes. In een wip klaar, overheerlijk én de guacamole die ik overheb kan meteen dienst doen als extra diphapje.  Ik serveer dit als hapje, maar maak de porties wat groter en je hebt een feestelijk voorgerechtje.

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1/2 limoen
  • twee rollen bladerdeeg
  • 400 g rivierkreeftjes
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Halveer, ontpit en schil de avocado’s. Plet het vruchtvlees met het limoensap. Kruid met peper en zout.

Snij met een vormpje rondjes (of hartjes, of wat je maar wil) uit het bladerdeeg. Bak wafeltjes van het bladerdeeg in een wafelijzer.

Beleg elk wafeltje met guacamole en wat rivierkreeftjes. Werk af met een snuifje zout en serveer meteen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s